Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии? - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
event13.11.2019
Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
Когато Tesla закупи малък производител на ултракондензатори на име Maxwell Technologies през февруари 2019 г. за 218 милиона долара, сделката не получи почти никакво  внимание в  новинарските медии. Но в света на съхранението на енергия новината удари като светкавица, сигнализирайки, че Tesla може да гледа извън литиево-йонните (Li-ion) батерии, за да захранва своите електрически автомобили.Откакто те са представени на пазара от Sony през 1991 г., Li-ion батериите се радват на изключително голямо разпространение. Въпреки че се предприемат много усилия за изследователска дейност за удължаване на живота им (Вижте https: //„Състезанието на изследователите за адаптиране на литиево-йонни клетки за посрещане на ново търсене“ ) литиево-йонните батерии страдат от редица недостатъци, които са особено предизвикателни при транспортни приложения и се оказват трудни за решаване: отнемат часове за презареждане, могат да се зареждат само ограничен брой пъти, скъпи са за рециклиране и понякога се запалват.

Виж повече тук: https://compassmag.3ds.com/#/Research/SUPERCHARGED

Още публикации

Екипът на Хайкад беше на събитието
event22.01.2024
Екипът на Хайкад беше на събитието "Value Up" на Dassault Systèmes в Малта
Екипът на Хайкад Инфотех се присъедини към събитието Value Up 2024 на Dassault Systemes в Малта, където нашите експерти споделиха вълнуващи технологични идеи и взеха участие в дискусии за бъдещето на софтуерните технологии.
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
event01.12.2023
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
Важна възможност за значителни икономии се предоставя на българските фирми в автомобилния бранш, свързани с група Stellantis или фирми от фирмената група. Хайкад Инфотех и Dassault Systemes обявиха специален пакет с изключително преференциални условия за придобиване на лицензи за CATIA и 3DEXPERIENCE до края на 2023 г.
Aкценти от
event30.11.2023
Aкценти от "Automotive Days in Bulgaria 2023" в Стара Загора и Бургас
"Automotive Days in Bulgaria 2023" Обедини Бизнеса с Иновациите в Стара Загора и Бургас.
Виж всички