Публикации


Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
event13.11.2019
Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
Когато Tesla закупи малък производител на ултракондензатори на име Maxwell Technologies през февруари 2019 г. за 218 милиона долара, сделката не получи почти никакво  внимание в  новинарските медии. Но в света на съхранението на енергия новината удари като светкавица, сигнализирайки, че Tesla може да гледа извън литиево-йонните (Li-ion) батерии, за да захранва своите електрически автомобили.Откакто те са представени на пазара от Sony през 1991 г., Li-ion батериите се радват на изключително голямо разпространение. Въпреки че се предприемат много усилия за изследователска дейност за удължаване на живота им (Вижте https: //„Състезанието на изследователите за адаптиране на литиево-йонни клетки за посрещане на ново търсене“ ) литиево-йонните батерии страдат от редица недостатъци, които са особено предизвикателни при транспортни приложения и се оказват трудни за решаване: отнемат часове за презареждане, могат да се зареждат само ограничен брой пъти, скъпи са за рециклиране и понякога се запалват.

Виж повече тук: https://compassmag.3ds.com/#/Research/SUPERCHARGED

Още публикации

Производителите на автомобили изместват фокуса си, за да станат доставчици на  мобилни преживявания
event29.11.2019
Производителите на автомобили изместват фокуса си, за да станат доставчици на мобилни преживявания
Тъй като автомобилните производители са изправени пред бъдеще, в което хората все по-често търсят мобилността , а не само да притежават автомобил, експертите ги съветват да гледат отвъд естетиката и функционалността на продукта към реални клиентски преживявания, които да насърчават дългосрочното удовлетворение и лоялност.
Дроновете помагат на енергетика и добива на материали да извличат по-големи печалби от природните ресурси
event22.11.2019
Дроновете помагат на енергетика и добива на материали да извличат по-големи печалби от природните ресурси
Миннодобивните, енергийните и химическите компании - които не са известни като бързо възприемащи технологии, внедряват безпилотни технологии с ускоряващи се темпове. Доказано е, че дроновете спестяват време и пари на компаниите, подобряват безопасността и най-важното - събират данни, които могат да бъдат анализирани за оперативни подобрения.
Развитието на бъдещите летища цели подобряването условията на пътниците с интелигентно споделяне на данни
event06.11.2019
Развитието на бъдещите летища цели подобряването условията на пътниците с интелигентно споделяне на данни
Технологиите и предпочитанията на пътниците непрекъснато променят летищата на утрешния ден. В тази статия се разглежда как някои от най-перспективните такива използват цифрови технологии, за да подобрят преживяването на пътниците от началото до края. Летищата отдавна са изпитателни полигони за иновации в пътуванията, преплитане между авиация, технологии и градското развитие. Сега летищата са на върха на една нова ера: система от транспортни инфраструктурни възли, оптимизирана да осигурява оптимално преживяване на пътниците.
Виж всички