Dassault Systèmes: Mодернизация на Отбранителната Индустрия - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Dassault Systèmes: Mодернизация на Отбранителната Индустрия
event18.09.2023
Dassault Systèmes: Mодернизация на Отбранителната Индустрия
Dassault Systèmes е в челните редици на модернизацията на отбраната. С 25 милиона потребители в 11 индустрии по целия свят, френската корпорация се ангажира да стимулира иновациите и да дава възможност на своите клиенти да работят по нови начини. 
Като надежден партньор Dassault Systèmes дава възможност на правителства, отбранителни агенции, производители на оригинално оборудване (OEM) в областта на отбраната и редица други компании да се възползват пълноценно от съвременните технологии, за да бъдат по-ефективни по отношение на времето и разходите. 

Но част от това да бъдеш лидер в бранша е да признаеш, че отбранителният сектор има своите предизвикателства, не на последно място факта, че е интензивен и изисква много инвестиции. Неговият променлив характер също представлява специфични пречки за преодоляване. Според Dassault Systèmes в продължение на десетилетия индустрията често е изпитвала затруднения да посрещне инвестициите, необходими за справяне с нови конфликти. Всеки път са се появявали нови параметри, заплахи и изисквания, които са принуждавали правителствата и компаниите да се справят с неочаквани ситуации. 
Според Dassault Systèmes с помощта на съвременни и високотехнологични цифрови иновации индустрията и въоръжените сили могат по-добре да предвиждат, да се подготвят и да реагират на неизбежните промени, необходими за една стабилна отбрана. Тя заявява, че с промяната и напредъка на заплахите и предизвикателствата модернизацията на отбраната е жизненоважна за защитата на живота и на националните интереси. 

Дейвид Циглер, вицепрезидент на отдел "Въздухоплаване и отбрана" в Dassault Systèmes, казва: "Съвременните заплахи изискват едновременно по-нататъшно усъвършенстване на отбранителните системи и по-висока степен на сътрудничество между различните участници в отбраната. Бюджетът за иновации, необходим за разработването на тези по-сложни системи от системи, е в пряка конкуренция с нарастващите разходи за поддържане на съществуващите активи в експлоатация." 
 
Ново преживяване 
 
И така, какво е решението? Зиглер посочва 3DEXPERIENCE. Разработена от Dassault Systèmes, той казва, че "чрез използването на платформата 3DEXPERIENCE ОЕМ производителите и отбранителните сили могат да намалят оперативните си разходи и да разработят модулна системна архитектура за нови програми, позволяваща както иновации, така и интегриране на бъдещи и съществуващи активи в обща референция". 
  
За да разберем какво точно представлява платформата 3DEXPERIENCE, е необходимо първо да направим крачка назад и да разгледаме концепцията "Виртуален инженеринг" 
Казано по-просто, "Виртуален инженеринг" съчетава цифрово моделиране, симулация, тестване и анализ за оценка на резултатите от мисията на всеки етап от жизнения цикъл на продукта или системата. В крайна сметка плановете на мисията се разработват изцяло и се въвеждат в експлоатация. 
 През последните няколко десетилетия цифровите инструменти позволиха проектирането на продукти и системи да стане по-бързо, по-рентабилно и с по-нисък риск. 
Dassault Systèmes казва, че значението на виртуален инженеринг не се отнася само за новите системи: той е също толкова важен за остаряващите системи, тъй като те се преработват, за да се удължи техният живот и полезност за бъдещи операции. 
 
 
Платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systemes 
 
От 2012 г. насам 3DEXPERIENCE се използва като "среда за сътрудничество, която дава възможност на бизнеса да прави множество инициативи по изцяло нови начини". По същество тя предоставя на организациите цялостен поглед в реално време върху тяхната бизнес дейност и екосистема, като свързва хора, идеи, данни и решения в една среда. 

Чрез платформата 3DEXPERIENCE Dassault Systèmes адаптира решенията към всяка от партньорските си индустрии, включително отбранителната. Платформата действа и като пазар или платформа за търговия, която свързва доставчиците на услуги и купувачите. 
Наричана "променяща правилата на играта за бизнеса и иновациите", 3DEXPERIENCE е единствената платформа, която е едновременно оперативна система за управление на бизнеса и бизнес модел за трансформиране на бизнеса. 

В Dassault Systèmes хората са убедени, че възможностите за симулация на платформата позволяват на екипите да разглеждат значително повече алтернативи на търговското пространство за част от времето, като същевременно имат увереност в най-обещаващите възможности, технологии и оперативни алтернативи. На всеки етап от зрелостта на проекта оценката на способността на системата да отговаря на изискванията на мисията се потвърждава чрез виртуални и минимални физически тестове. 

Платформата управлява структурирани и неструктурирани данни, но също така се свързва с виртуалния свят на инженерните технологии и с реалния свят на експлоатация и поддръжка на въздухоплавателни средства чрез виртуални двойници. Накратко, това виртуално партньорство е много важно. То предоставя на клиентите данни в приложим контекст и захранва алгоритмите за техническо обслужване чрез използване на машинно обучение и изкуствен интелект. Казано по друг начин, платформата 3DEXPERIENCE предоставя всичко необходимо на отбранителната индустрия.  
  
Както е известно на Dassault Systèmes, предоставянето на необходимото ниво на изпълнение на мисията е свързано не само с проектирането и производството на системата, но зависи и от експлоатацията и поддръжката на системата през целия ѝ експлоатационен период. 
 
С поглед към бъдещето 
Чрез създаването на базирано на физиката виритуално "преживяване" чрез виртуални близнаци, Dassault Systèmes предлага цифров пулс за цялата дейност и в крайна сметка платформата 3DEXPERIENCE скъсява дистанцията между виртуалния и физическия свят.

Още публикации

Екипът на Хайкад беше на събитието
event22.01.2024
Екипът на Хайкад беше на събитието "Value Up" на Dassault Systèmes в Малта
Екипът на Хайкад Инфотех се присъедини към събитието Value Up 2024 на Dassault Systemes в Малта, където нашите експерти споделиха вълнуващи технологични идеи и взеха участие в дискусии за бъдещето на софтуерните технологии.
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
event01.12.2023
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
Важна възможност за значителни икономии се предоставя на българските фирми в автомобилния бранш, свързани с група Stellantis или фирми от фирмената група. Хайкад Инфотех и Dassault Systemes обявиха специален пакет с изключително преференциални условия за придобиване на лицензи за CATIA и 3DEXPERIENCE до края на 2023 г.
Aкценти от
event30.11.2023
Aкценти от "Automotive Days in Bulgaria 2023" в Стара Загора и Бургас
"Automotive Days in Bulgaria 2023" Обедини Бизнеса с Иновациите в Стара Загора и Бургас.
Виж всички