Dassault Systèmes представя решения за дигитализация, за да реализира процъфтяваща аерокосмическа, отбранителна и космическа екосистема на Aero India - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Dassault Systèmes представя решения за дигитализация, за да реализира процъфтяваща аерокосмическа, отбранителна и космическа екосистема на Aero India
event01.05.2021
Dassault Systèmes представя решения за дигитализация, за да реализира процъфтяваща аерокосмическа, отбранителна и космическа екосистема на Aero India
С темата "Цифровизация за реализиране на процъфтяваща екосистема в областта на авиацията, отбраната и космическите изследвания" Dassault Systèmes представя на 13-ото издание на Aero India 2021 технологични решения за подобряване на сътрудничеството по веригата на доставки, за проектиране на гъвкаво производство, за управление на сложни системи и ускоряване на интегрирането на програми и за осигуряване на високопроизводителни операции. Експерти от Dassault Systèmes ще присъстват на щандове с номера A6.6 и A6.8, за да обсъдят как да се преодолее пропастта между виртуалния и реалния свят, за да се ускори преходът от концепция към операции с 50% чрез опит в индустриалните решения, базирани на платформата 3DEXPERIENCE. 

Изложението на Dassault Systemses беше открито от Раджнат Сингх, министър на отбраната на Индия, на 13-ото издание на Aero India 2021, показва технологични решения за подобряване на сътрудничеството във веригата на доставки, за проектиране на гъвкаво производство, за управление на сложни системи, за ускоряване на интеграцията на програмите и за осигуряване на високоефективни операции. 

В цялата аерокосмическа и отбранителна индустрия нарастващите очаквания на клиентите за по-ниски разходи, по-високи стандарти и по-големи възможности, заедно с нарастващата сложност на програмите, непрекъснато правят конкуренцията по-трудна. Тъй като системите стават все по-сложни за проектиране, изграждане и доставка, производителите на оригинално оборудване и доставчиците трябва да ускорят иновациите, да повишат ефективността и да преминат към завода, за да позволят по-голяма гъвкавост на производствените темпове. 
Днес частите и съдържанието, създадени от доставчиците, представляват 50-60% от стойността на една аерокосмическа система. Безмилостният ценови натиск принуждава производителите на въздухоплавателни средства и доставчиците да преосмислят начина, по който работят с веригата за доставки. Новият модел изисква по-тясно партньорство, за да се подобри видимостта, навременната доставка и първото качество.

Опитът в областта на индустриалните решения "Program Excellence" позволява на компаниите да оптимизират продуктовата си стратегия и да постигнат високо ниво на ефективност при изпълнението на програмите. Компаниите могат да осъществят своята цифрова трансформация около управлението, конфигурацията, сътрудничеството и анализа. Опитът с индустриални решения "Engineered to Fly" (направени, за да летят) и помага на доставчиците да печелят повече бизнес и по-ефективно да изпълняват поръчките си навреме, в рамките на бюджета и по предназначение. Най-добрите в класа си инструменти за инженеринг, симулация и проектиране, предоставени на единна платформа, могат да подобрят производителността с до 40%, като същевременно намалят общите разходи за притежание с поне 15%. 
Равикиран Потукучи, директор и водещ представител на индустрията за аерокосмическа и отбранителна промишленост в Индия, Dassault Systemes, заяви: "Секторът на аерокосмическата и отбранителната промишленост в Индия се намира в ключова точка, като се имат предвид мащабните програми за модернизация и автономия, предприемани от правителството.

Компаниите в този сектор трябва да отговорят на очакванията на заинтересованите страни за по-ниски разходи, по-високи стандарти и увеличаване на възможностите, заедно с нарастващата сложност на програмите. Тъй като системите стават все по-сложни за проектиране, изграждане и доставка, производителите на оригинално оборудване и доставчиците трябва да ускорят иновациите, да повишат ефективността и да преминат към фабриката на бъдещето, за да позволят по-голяма гъвкавост на производствените темпове." 

Потукучи добави още, че Dassault Systemes в Индия дава възможност на сектора на авиацията и отбраната с нов начин за концептуализиране, проектиране, производство, изпитване, сертифициране и поддържане на нови въздушни, сухопътни, водни и космически превозни средства. "Ние работим в областите на военните аерокосмически, гражданските аерокосмически, отбранителни и космически програми с PSU и частния сектор, за да се справим с местното разработване на военни самолети, компоненти, местното разработване на регионални транспортни средства в Индия, космически и безпилотни летателни апарати MSMEs и стартиращи предприятия в цялата страна. Също така работим в тясно сътрудничество с различни щатски правителства за създаване на центрове за отлична квалификация, които могат да осигурят необходимото обучение на сегашното и бъдещото поколение инженери в аерокосмическата и отбранителната индустрия", каза той. 

"На изложението Aero India 2021 ще представим опит в областта на индустриалните решения, базирани на платформата 3DEXPERIENCE, която е пригодена да отговаря на изискванията на аерокосмическата и отбранителната индустрия. Тези решения могат не само да помогнат на индустрията да проектира, симулира и произвежда новото поколение усъвършенствани самолети, но и да й помогнат да се подготви за бъдещите парадигми като градска въздушна мобилност и вертикално излитане/приземяване", обясни Потукучи. 

Аерокосмическите компании трябва да интегрират нови технологии във все по-сложни самолети, които да отговарят на изискванията на пътниците, както и на целите на операторите по отношение на разходите и времето за експлоатация. За да намалят разходите, компаниите трябва да намерят ефикасни начини за концептуализиране, проектиране, производство, изпитване, сертифициране и поддръжка на нови самолети. Това изисква подход, основан на модели и данни, който да доведе до значителни подобрения на процесите, за да се промени способността им да доставят в срок, на цена и по спецификация. Dassault Systèmes ги подкрепя в ускоряването на зрелостта на програмата от концепцията до производството, като същевременно намалява 40-60% от разходите. Опитът на индустриалното решение "Печеливша концепция" увеличава процента на успеваемост на новите концепции и офертите за участие в търгове чрез обединяване на процеса на изготвяне на предложения, дефиниране на алтернативи на концепции и търговски анализ в една бизнес платформа. Опитът в областта на индустриалните решения "Cleared To Operate" помага на програмите за авиация и отбрана да се тестват и сертифицират навреме и да се подобри доверието между авиационните власти и техните доставчици. 

Тъй като авиокомпаниите вземат решения за излизане от употреба на модели и преразглеждат нуждите на флота си, производството на самолети и следпродажбените услуги ще трябва да бъдат основно преоценени, за да се отчетат дългосрочните промени в търсенето. Опитът в областта на индустриалните решения "Co-Design to Target" подобрява изпълнението на програмите, за да се постигнат целите по отношение на разходите, сроковете и изпълнението, да се избегнат потенциални неустойки по договорите и да се намали сложността на инженерните дейности. Опитът в областта на индустриалните решения "Готови за тарифа" повишава ефективността на съществуващите производствени операции, ускорява пускането на нови производствени линии и дава възможност за бъдещи фабрични иновации.         

От решаващо значение за устойчивостта и дългосрочното развитие на аерокосмическата индустрия е справянето с разходите. Осигуряването на високоефективни операции при оптимизирани разходи изисква оптимизация на производственото изпълнение в цеха, както и оптимизация на услугите за МРО. С помощта на виртуалния близнак специализираният опит на Dassault Systèmes в областта на индустриалните решения дава възможност за постигане на върхови постижения при намалени разходи. Опитът за индустриално решение "Build To Operate" предоставя възможностите за управление на производствените операции, необходими за прилагане на икономични практики за наблюдение, контрол и валидиране на всички аспекти на производството с цифрова прецизност в глобален мащаб. 

По време на събитието Dassault Systèmes показа как платформата 3DEXPERIENCE помага в съвместната иновация чрез разработване на нови начини на работа в екипите. Платформата 3DEXPERIENCE ускорява зрелостта на програмите с дигитална приемственост в инженерните, производствените и бизнес функциите, стимулира гъвкавото производство чрез комбиниране на виртуално планиране и реални операции за непрекъснато усъвършенстване и създава нови бизнес възможности с пълния потенциал и контролираните инвестиции на облачните решения.

Още публикации

Екипът на Хайкад беше на събитието
event22.01.2024
Екипът на Хайкад беше на събитието "Value Up" на Dassault Systèmes в Малта
Екипът на Хайкад Инфотех се присъедини към събитието Value Up 2024 на Dassault Systemes в Малта, където нашите експерти споделиха вълнуващи технологични идеи и взеха участие в дискусии за бъдещето на софтуерните технологии.
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
event01.12.2023
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
Важна възможност за значителни икономии се предоставя на българските фирми в автомобилния бранш, свързани с група Stellantis или фирми от фирмената група. Хайкад Инфотех и Dassault Systemes обявиха специален пакет с изключително преференциални условия за придобиване на лицензи за CATIA и 3DEXPERIENCE до края на 2023 г.
Aкценти от
event30.11.2023
Aкценти от "Automotive Days in Bulgaria 2023" в Стара Загора и Бургас
"Automotive Days in Bulgaria 2023" Обедини Бизнеса с Иновациите в Стара Загора и Бургас.
Виж всички