Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
event30.05.2021
Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
Инфраструктурата в областта на отбраната, като например хангари за самолети, докове или пристанища, е от решаващо значение за разполагането и експлоатацията на военните платформи. 

Участвайки в проведеното изложение Defexpo, Dassault Systèmes демонстрира приложението на своята платформа 3DEXPERIENCE в аерокосмическата и отбранителната индустрия, за да използва технологиите на виртуалния близнак за стимулиране на иновациите, производителността и доходността в реални условия.   

Една от областите, върху които компанията се фокусира през последните няколко години, са възможностите, произтичащи от създаването на нова базова инфраструктура за индийските въоръжени сили и модернизирането на съществуващите съоръжения.  
В ексклузивно взаимодействие с Mobility Outlook Равикиран Потукучи, директор продажби, производство и логистика, Dassault Systèmes, Индия, заяви, че през последните три години компанията наблюдава пазарните възможности в областта на отбранителната инфраструктура.  

"Нашите виртуални близнаци се използват активно при проектирането на отбранително оборудване, било то самолети, хеликоптери, бронирани превозни средства и т.н., и много организации използват нашите технологии за разработване на тези платформи тук, в Индия. Сега се стремим да разширим същите за създаване и модернизиране на отбранителна инфраструктура." 

Отбранителната инфраструктура (хангари за самолети, докове или пристанища) е от решаващо значение за разполагането и експлоатацията на военните платформи. Голяма част от съществуващата военна инфраструктура вече се нуждае от модернизация и обновяване.  
"Тук видяхме възможност да подпомогнем организациите, които се занимават със създаването на военна инфраструктура за експлоатация на отбранителни платформи", каза той.   

Потукучи казва, че това направление на бизнеса добавя ново измерение към предложенията на компанията и се обръща към потенциални клиенти за използване на виртуални близнаци в помощ на развитието на инфраструктурата. Това включва подпомагане на организациите при моделирането на техните нови инфраструктурни планове и предоставяне на различни сценарии "какво ще стане, ако?" чрез създаване на 3D модели.  
  
Тези симулации позволяват да се планират различни сценарии, като например акостирането на кораб и най-ефективния начин за прехвърляне на хора и материали на или от кораба. Виртуалните близнаци се използват и в индустрията за ремонт и поддръжка (MRO). Инфраструктурата, която се създава за целите на MRO, също се възползва от предложенията на Dassault Systèmes, каза Потхукучи, като добави, че създаването на добре обмислени съоръжения за поддръжка ще доведе до допълнителна ефективност.  

"Ние поставяме силен акцент върху тези пазарни сегменти", каза Потхукучи.  
На проведеното изложение компанията подчертава мощта на своята платформа 3DEXPERIENCE с виртуални двойници на подводници и самолети. Представен е и "Build for Sea", опитът на компанията в областта на индустриалните решения, който помага на корабостроителниците да постигнат пълна цифрова приемственост и проследимост - от инженеринга, планирането на производството и симулацията до реалното строителство с управление на запасите, материалните потоци, времето и труда.  

Корабостроителниците могат да прилагат усъвършенствани принципи на икономично производство за внедряване на по-гъвкави производствени операции, които могат да подобрят техния капацитет и производителност.  

Ръководителите на производството, веригата за доставки и планирането разполагат с единен източник на информация с "Build for Sea", който след това могат да използват за оптимизиране на производствените графици и ресурсите на корабостроителницата, за управление на цифровите работни поръчки и за ефективно управление на изпълнението на производството.

Още публикации

Екипът на Хайкад беше на събитието
event22.01.2024
Екипът на Хайкад беше на събитието "Value Up" на Dassault Systèmes в Малта
Екипът на Хайкад Инфотех се присъедини към събитието Value Up 2024 на Dassault Systemes в Малта, където нашите експерти споделиха вълнуващи технологични идеи и взеха участие в дискусии за бъдещето на софтуерните технологии.
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
event01.12.2023
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
Важна възможност за значителни икономии се предоставя на българските фирми в автомобилния бранш, свързани с група Stellantis или фирми от фирмената група. Хайкад Инфотех и Dassault Systemes обявиха специален пакет с изключително преференциални условия за придобиване на лицензи за CATIA и 3DEXPERIENCE до края на 2023 г.
Aкценти от
event30.11.2023
Aкценти от "Automotive Days in Bulgaria 2023" в Стара Загора и Бургас
"Automotive Days in Bulgaria 2023" Обедини Бизнеса с Иновациите в Стара Загора и Бургас.
Виж всички