Dassault Systèmes стартира "Co-Design to Target", ново индустриално решение за космически и отбранителни програми - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Dassault Systèmes стартира
event01.08.2021
Dassault Systèmes стартира "Co-Design to Target", ново индустриално решение за космически и отбранителни програми
 
В съвременната авиационна и отбранителна индустрия много компании не успяват да постигнат целите си по отношение на бюджета, графика и спецификациите поради все по-сложните системи, прекалено агресивните планове и преждевременното включване на нови технологии. Освен това фазата на проектиране на дадена програма е съпътствана от несвързани работни процеси, различни точкови решения в цялата екосистема на програмата и постоянен поток от непредвидими промени в проекта на програмата. 
"Съвместно проектиране за постигане на целите" се занимава с тези проблеми, като въвежда уникален подход, за да се гарантира, че програмата се изпълнява навреме, в рамките на бюджета и по предназначение. За да се постигне това, "Co-Design to Target" включва няколко възможности, които променят начина на работа: 
 
Преглед на състоянието на програмата в реално време, който свързва всички процеси в изпълнението на програмата. Възможността за управление на програмата "Co-Design to Target" не само координира изпълнението на програмата, но и проследява напредъка по всички ключови критерии, включително разходи, график, работно натоварване, изпълнение, риск и потенциални възможности; 
  
Възможност за преглед в реално време на изпълнението на проекта на въздухоплавателното средство, която променя из основи начина, по който се проектират въздухоплавателни средства. "Съвместно проектиране към целта" предоставя на проектантите и архитектите възможността да проектират не само в контекста на традиционния цифров макет (DMU), но и в контекста на новия функционален макет (FMU), който включва поведението на проекта. Той предоставя по-пълна и по-реална дефиниция на програмата за организиране на изискванията, системите и структурите, така че всички инженери да работят в хармония; 
  
Интегрирани инженерни потоци на стойност - от проектирането и симулацията до планирането на производството на части и дейностите по подготовка на програмирането на ресурсите. Мисията на "Co-Design to Target" е да се проектират компоненти и подсистеми, за да се постигнат по-бързо спецификациите им, и да се предотвратят закъснели проблеми, които могат да имат драстично въздействие върху разходите и графика на програмата. 
"Едно от постоянните предизвикателства, които виждаме в аерокосмическата и отбранителната индустрия, е необходимостта да се доставят програмите, както е обещано. Компаниите имат интерес да гарантират, че програмите им няма да бъдат доставени над бюджета, под спецификациите или със закъснение", каза Моника Менгини - изпълнителен вицепрезидент, промишленост и маркетинг в Dassault Systèmes. "Въпреки че през последните 30 години имахме ключова роля с нашите технологии за 3D проектиране в трансформирането на начина, по който се проектират нови самолети, сега трябва да се съсредоточим върху трансформирането на начина, по който се изпълняват нови програми с нашата платформа 3DEXPERIENCE. Нашата цел с "Co-Design to Target" е да предоставим опит в областта на индустриалните решения, който осигурява нови нива на инженерна производителност и контрол на изпълнението, за да се изпълняват програмите, както е обещано." 
  
"Успешното разработване на самолета 525 Relentless е отражение на тясното партньорство на Bell Helicopter с Dassault Systèmes", каза Бени Пик, главен информационен директор на Bell Helicopter. "Използването на технологиите на Dassault Systèmes беше от решаващо значение за способността ни да изпълним програмата 525 по план. Партньорството ни с Dassault Systèmes със сигурност ще продължи, тъй като разширяваме внедряването на решенията на Dassault Systèmes за нови програми." 
  
За повече информация относно опита на Dassault Systèmes в областта на индустриалните решения за авиацията и отбраната посетете: http://www.3ds.com/solutions/aerospace-defense/industry-experiences. 

Още публикации

Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
event30.05.2021
Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
Инфраструктурата в областта на отбраната, като например хангари за самолети, докове или пристанища, е от решаващо значение за разполагането и експлоатацията на военните платформи.
Интегрирани системи и иновации в отбранителните системи
event14.09.2023
Интегрирани системи и иновации в отбранителните системи
Процесът на внедряване на нови технологии и иновации в отбранителната индустрия не е толкова прост, колкото изглежда. Той включва много внимателен анализ и проектиране на интегрирани системи, процес на различни изпитания в различни сценарии, извличане на поуки от оперативния опит, връщането му обратно в технологията и накрая внедряването му в отбранителната индустрия.
DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО
event01.04.2018
DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО
Dassault Systèmes стартира нов бизнес проект за решения в областта на космическото и отбранителното производство. Dassault Systèmes - компанията 3DEXPERIENCE, световен лидер в областта на софтуера за 3D проектиране, 3D цифровите модели и решенията за управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM), обяви старта на "Build to Operate", най-новия проект в областта на индустриалните решения за аерокосмическото и отбранителното производство.
Виж всички