DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО
event01.04.2018
DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО
Dassault Systèmes стартира нов бизнес проект за решения в областта на космическото и отбранителното производство. Dassault Systèmes - компанията 3DEXPERIENCE, световен лидер в областта на софтуера за 3D проектиране, 3D цифровите модели и решенията за управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM), обяви старта на "Build to Operate", най-новия проект в областта на индустриалните решения за аерокосмическото и отбранителното производство.

Производителите на оригинално оборудване (ОЕМ) и големите доставчици могат да повишат ефективността и качеството на своите програми с възможностите за глобално управление на дигиталните производствени операции на платформата 3DEXPERIENCE. Настоящият глобален цикъл на изграждане в авиацията е в ход поради модернизацията на самолетите и пенсионирането на хиляди самолети през следващото десетилетие. При посрещането на този ръст производителите на оригинално оборудване и големите доставчици се стремят да прилагат икономични практики, които подобряват изпълнението на програмите и оборудват производствените им операции, за да достигнат бързо пълната скорост на производство.

Базирано на платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes, индустриалното решение "Build to Operate" предлага на производителите на оригинално оборудване и големите доставчици възможността да наблюдават, контролират и валидират всички аспекти на производствените операции - от възпроизвеждащите се процеси и производствени последователности до потока на доставките по цялата им верига на доставки - всяко в глобален мащаб.

"Незабавната видимост на всички нива на производителността - завод, линия, станция, клетка и индивид - е критичен фактор за непрекъснато подобряване, а "Build to Operate" предоставя тази възможност на съществуващите производствени линии и ускорява разгръщането на нови линии за достигане на оптимална скорост", каза Мишел Телие, вицепрезидент на Aerospace & Defense Industry, Dassault Systèmes. "Аерокосмическите компании, които внедряват тази "фабрика на бъдещето" днес, могат да очакват ползи, които включват до 25 % намаляване на грешките, 20 % по-малко отпадъци и до 15 % подобрение на качеството на първия работен ден."

По-конкретно, "Build to Operate" предлага затворен цикъл на видимост на всички производствени операции, за да се оценят рисковете и да се приложат процедури за тяхното намаляване. Глобално разгръщане на процесите за икономично производство, включително информация за производителността на автоматизацията на линиите и за отказите, която може да се преглежда във виртуална среда за "възпроизвеждане" и анализ; произтичащите от това подобрения могат да се прилагат глобално във всички обекти. Достъп до ключови показатели за ефективност и анализи в реално време на данни за склада, производството и качеството в разширеното предприятие; наблюдението на данните в цеховете открива рискове за качеството в реално време и проактивно предотвратява брака и преработката, както и идентифицира основните причини за предотвратяване на дефекти в композитното или адитивното производство. Проследимост на данните на доставчиците в реално време, което позволява бързо ограничаване и отстраняване на проблеми с качеството и контролиран поток на доставките, които свеждат до минимум рисковете от инсталиране на дефектни компоненти и от непълни доставки.

"Възприехме опита на Dassault Systèmes в областта на индустриалните решения "Build to Operate", за да подобрим изпълнението на производството за нашите съществуващи и бъдещи програми за хеликоптери", каза Жан-Люк Стърлис, вицепрезидент, управление на производствените потоци, Airbus Helicopters. "Чрез тясно обединяване на инженерната дейност с нашия процес за управление на промените и чрез внедряване на икономични процеси като обработка точно навреме и безхартиено производство, ние целим да подобрим качеството и да ускорим производството, като същевременно намалим разходите по програмата."

Dassault Systèmes, компанията 3DEXPERIENCE, предоставя на бизнеса и хората виртуални вселени, за да си представят устойчиви иновации. Нейните водещи в света решения променят начина, по който се проектират, произвеждат и поддържат продукти. Решенията за сътрудничество на Dassault Systèmes насърчават социалните иновации, разширявайки възможностите на виртуалния свят за подобряване на реалния свят. Групата носи стойност на повече от 190 000 клиенти от всякакъв мащаб, във всички индустрии, в повече от 140 държави.

Още публикации

Екипът на Хайкад беше на събитието
event22.01.2024
Екипът на Хайкад беше на събитието "Value Up" на Dassault Systèmes в Малта
Екипът на Хайкад Инфотех се присъедини към събитието Value Up 2024 на Dassault Systemes в Малта, където нашите експерти споделиха вълнуващи технологични идеи и взеха участие в дискусии за бъдещето на софтуерните технологии.
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
event01.12.2023
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
Важна възможност за значителни икономии се предоставя на българските фирми в автомобилния бранш, свързани с група Stellantis или фирми от фирмената група. Хайкад Инфотех и Dassault Systemes обявиха специален пакет с изключително преференциални условия за придобиване на лицензи за CATIA и 3DEXPERIENCE до края на 2023 г.
Aкценти от
event30.11.2023
Aкценти от "Automotive Days in Bulgaria 2023" в Стара Загора и Бургас
"Automotive Days in Bulgaria 2023" Обедини Бизнеса с Иновациите в Стара Загора и Бургас.
Виж всички