DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО
event01.04.2018
DASSAULT SYSTÈMES СТАРТИРА НОВ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКОТО И ОТБРАНИТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО
Dassault Systèmes стартира нов бизнес проект за решения в областта на космическото и отбранителното производство. Dassault Systèmes - компанията 3DEXPERIENCE, световен лидер в областта на софтуера за 3D проектиране, 3D цифровите модели и решенията за управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM), обяви старта на "Build to Operate", най-новия проект в областта на индустриалните решения за аерокосмическото и отбранителното производство.

Производителите на оригинално оборудване (ОЕМ) и големите доставчици могат да повишат ефективността и качеството на своите програми с възможностите за глобално управление на дигиталните производствени операции на платформата 3DEXPERIENCE. Настоящият глобален цикъл на изграждане в авиацията е в ход поради модернизацията на самолетите и пенсионирането на хиляди самолети през следващото десетилетие. При посрещането на този ръст производителите на оригинално оборудване и големите доставчици се стремят да прилагат икономични практики, които подобряват изпълнението на програмите и оборудват производствените им операции, за да достигнат бързо пълната скорост на производство.

Базирано на платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes, индустриалното решение "Build to Operate" предлага на производителите на оригинално оборудване и големите доставчици възможността да наблюдават, контролират и валидират всички аспекти на производствените операции - от възпроизвеждащите се процеси и производствени последователности до потока на доставките по цялата им верига на доставки - всяко в глобален мащаб.

"Незабавната видимост на всички нива на производителността - завод, линия, станция, клетка и индивид - е критичен фактор за непрекъснато подобряване, а "Build to Operate" предоставя тази възможност на съществуващите производствени линии и ускорява разгръщането на нови линии за достигане на оптимална скорост", каза Мишел Телие, вицепрезидент на Aerospace & Defense Industry, Dassault Systèmes. "Аерокосмическите компании, които внедряват тази "фабрика на бъдещето" днес, могат да очакват ползи, които включват до 25 % намаляване на грешките, 20 % по-малко отпадъци и до 15 % подобрение на качеството на първия работен ден."

По-конкретно, "Build to Operate" предлага затворен цикъл на видимост на всички производствени операции, за да се оценят рисковете и да се приложат процедури за тяхното намаляване. Глобално разгръщане на процесите за икономично производство, включително информация за производителността на автоматизацията на линиите и за отказите, която може да се преглежда във виртуална среда за "възпроизвеждане" и анализ; произтичащите от това подобрения могат да се прилагат глобално във всички обекти. Достъп до ключови показатели за ефективност и анализи в реално време на данни за склада, производството и качеството в разширеното предприятие; наблюдението на данните в цеховете открива рискове за качеството в реално време и проактивно предотвратява брака и преработката, както и идентифицира основните причини за предотвратяване на дефекти в композитното или адитивното производство. Проследимост на данните на доставчиците в реално време, което позволява бързо ограничаване и отстраняване на проблеми с качеството и контролиран поток на доставките, които свеждат до минимум рисковете от инсталиране на дефектни компоненти и от непълни доставки.

"Възприехме опита на Dassault Systèmes в областта на индустриалните решения "Build to Operate", за да подобрим изпълнението на производството за нашите съществуващи и бъдещи програми за хеликоптери", каза Жан-Люк Стърлис, вицепрезидент, управление на производствените потоци, Airbus Helicopters. "Чрез тясно обединяване на инженерната дейност с нашия процес за управление на промените и чрез внедряване на икономични процеси като обработка точно навреме и безхартиено производство, ние целим да подобрим качеството и да ускорим производството, като същевременно намалим разходите по програмата."

Dassault Systèmes, компанията 3DEXPERIENCE, предоставя на бизнеса и хората виртуални вселени, за да си представят устойчиви иновации. Нейните водещи в света решения променят начина, по който се проектират, произвеждат и поддържат продукти. Решенията за сътрудничество на Dassault Systèmes насърчават социалните иновации, разширявайки възможностите на виртуалния свят за подобряване на реалния свят. Групата носи стойност на повече от 190 000 клиенти от всякакъв мащаб, във всички индустрии, в повече от 140 държави.

Още публикации

Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
event30.05.2021
Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
Инфраструктурата в областта на отбраната, като например хангари за самолети, докове или пристанища, е от решаващо значение за разполагането и експлоатацията на военните платформи.
Интегрирани системи и иновации в отбранителните системи
event14.09.2023
Интегрирани системи и иновации в отбранителните системи
Процесът на внедряване на нови технологии и иновации в отбранителната индустрия не е толкова прост, колкото изглежда. Той включва много внимателен анализ и проектиране на интегрирани системи, процес на различни изпитания в различни сценарии, извличане на поуки от оперативния опит, връщането му обратно в технологията и накрая внедряването му в отбранителната индустрия.
Dassault Systèmes стартира
event01.08.2021
Dassault Systèmes стартира "Co-Design to Target", ново индустриално решение за космически и отбранителни програми
Компанията 3DEXPERIENCE, световен лидер в областта на софтуера за 3D проектиране, 3D цифровите модели и решенията за управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM), днес обяви старта на най-новото си решение за авиационната и отбранителната индустрия - "Co-Design to Target".
Виж всички