Лаборатория "3DEXPERIENCE – Инженерите на бъдещето" във Висше Военновъздушно училище- “Ready for take-off” - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Лаборатория
event08.10.2021
Лаборатория "3DEXPERIENCE – Инженерите на бъдещето" във Висше Военновъздушно училище- “Ready for take-off”
На 8 октомври 2021г. във Висшето Военновъздушно училище "Георги Бенковски", Долна Митрополия открихме лаборатория "3DEXPERIENCE – Инженерите на бъдещето". Лабораторията е изградена като индустриално - академично партньорство между фирмите Хайкад Инфотех, Dassault Systemes и International Aviation Services (IAS) от една страна и Висшето  Военновъздушно училище от друга. Лабораторията ще изгражда умения за работа с модерни софтуери за виртуално проектиране в кадрите за авиацията.  Целта е още в скоро време лабораторията да стане пресечна точка на интересите на образованието и бизнес, особено в региона на Северна България и град Плевен.
Официалното откриване на лабораторията беше придружено с поздравителен адрес от Началникът на катедра "Тактика, въоръжение и навигационна подготовка" полковник доцент  д.н. Милен Атанасов, Заместник- началника по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев, Tодор Иванджиков и Спасена Генчева за проявената активност и желанието да осигуряват на студентите възможност да се запознаят с най-съвременните технологии в областта на авиацията и самолетостроенето.
Обучителната лаборатория разполага с най-съвременен софтуер за 3D проектиране, симулации и управление на технически проекти на Dassault Systemes, а обучителните програми са създадени на база най-добрите световни практики и адаптирани за нуждите на българската индустрия. Студентите ще се обучават в разработката на детайли, възли и системи, типични за самолетостроенето, като ще обхващат целия развоен процес – от създаване на концепция до цялостно проектиране на изделието.
Matteo Cocco специалист направление академични сътрудничества - Dassault Systemes,  презентира пред участниците в “Годишната международна научна конференция “ , преподавателите и курсантите  същността, основните характеристики и  функционалните възможности на платформата 3DEXPERIENCE.  

Тодор Иванджиков, собственик и управител  на фирма International Aviation Services (IAS), Bulgaria и един от инициаторите засъздаване на лабораторията, пожела много успех на начинанието и сподели надеждата си, повече български студенти, завършили инженерното си образование лесно да се интегрират в бизнеса, именно чрез уменията си за работа със софтуер на световно ниво използван главно в автомобилостроенето и самолетостроенето.

Линк към видеото: www.youtube.com/watch?v=hlkWCJRVPksWhatsApp Image 2021-10-10 at 11.16.33
20211008_115411
WhatsApp Image 2021-10-10 at 11.16.31
Виж всички