Публикации


Шест стъпки за задоволяване нуждата на компаниите   от способни и с необходимите умения служители   при бързо развиващите се пазари
event25.09.2019
Шест стъпки за задоволяване нуждата на компаниите от способни и с необходимите умения служители при бързо развиващите се пазари
Начинът, по който работим и се учим, се променя с ускорени темпове, а това означава големи промени както за работодатели, така и за работници.
„Машините вършат работа, която никой не е очаквал, че ще може да изпълняват“, казва Парминдър Джасал, директор на групата за Work + Learn Futures в Института за бъдеще в Калифорния. „Междувременно увеличението на заетостта на пълен работен ден се свива и все повече хора работят временно, на непълно работно време.“Въпреки че увеличаването на автоматизацията обикновено означава по-висока безработица, милиони висококвалифицирани работни места по целия свят остават незаети поради липса на квалифицирани кандидати. В резултат на това работодателите са по-склонни да преквалифицират съществуващите служители вече обучени и с умения да изпълняват нови роли, вместо да ги заменят с по-млади работници. „Компаниите трябва непрекъснато да подпомагат развитието на уменията на служителите, като улесняват по-широкото развитие на уменията извън техническата специалност“, казва Джасал.
За да помогнат на работодателите да поддържат фирмите си с добре обучен персонал, експертите по заетостта препоръчват подход в шест стъпки.

Виж повече тук:https://compassmag.3ds.com/#/Education/FUTURE-READY-WORKERS2

Още публикации

Производителите на автомобили изместват фокуса си, за да станат доставчици на  мобилни преживявания
event29.11.2019
Производителите на автомобили изместват фокуса си, за да станат доставчици на мобилни преживявания
Тъй като автомобилните производители са изправени пред бъдеще, в което хората все по-често търсят мобилността , а не само да притежават автомобил, експертите ги съветват да гледат отвъд естетиката и функционалността на продукта към реални клиентски преживявания, които да насърчават дългосрочното удовлетворение и лоялност.
Дроновете помагат на енергетика и добива на материали да извличат по-големи печалби от природните ресурси
event22.11.2019
Дроновете помагат на енергетика и добива на материали да извличат по-големи печалби от природните ресурси
Миннодобивните, енергийните и химическите компании - които не са известни като бързо възприемащи технологии, внедряват безпилотни технологии с ускоряващи се темпове. Доказано е, че дроновете спестяват време и пари на компаниите, подобряват безопасността и най-важното - събират данни, които могат да бъдат анализирани за оперативни подобрения.
Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
event13.11.2019
Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
Литиево-йонните батерии революционизираха пазара на преносимата битова електроника и остават преобладаващият тип акумулаторни батерии, които се използват и днес.Но техните недостатъци - включително ограниченията за таксуване и рециклиране - карат изследователите да търсят алтернативи. Категория устройства за съхранение на енергия, наречени суперкондензатори, са многообещаващи в това отношение за захранване на електронните устройства на бъдещето.
Виж всички