Шест стъпки за задоволяване нуждата на компаниите от способни и с необходимите умения служители при бързо развиващите се пазари - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Шест стъпки за задоволяване нуждата на компаниите   от способни и с необходимите умения служители   при бързо развиващите се пазари
event25.09.2019
Шест стъпки за задоволяване нуждата на компаниите от способни и с необходимите умения служители при бързо развиващите се пазари
Начинът, по който работим и се учим, се променя с ускорени темпове, а това означава големи промени както за работодатели, така и за работници.
„Машините вършат работа, която никой не е очаквал, че ще може да изпълняват“, казва Парминдър Джасал, директор на групата за Work + Learn Futures в Института за бъдеще в Калифорния. „Междувременно увеличението на заетостта на пълен работен ден се свива и все повече хора работят временно, на непълно работно време.“Въпреки че увеличаването на автоматизацията обикновено означава по-висока безработица, милиони висококвалифицирани работни места по целия свят остават незаети поради липса на квалифицирани кандидати. В резултат на това работодателите са по-склонни да преквалифицират съществуващите служители вече обучени и с умения да изпълняват нови роли, вместо да ги заменят с по-млади работници. „Компаниите трябва непрекъснато да подпомагат развитието на уменията на служителите, като улесняват по-широкото развитие на уменията извън техническата специалност“, казва Джасал.
За да помогнат на работодателите да поддържат фирмите си с добре обучен персонал, експертите по заетостта препоръчват подход в шест стъпки.

Виж повече тук:https://compassmag.3ds.com/#/Education/FUTURE-READY-WORKERS2

Още публикации

Промяна към устойчива верига за доставки
event07.06.2023
Промяна към устойчива верига за доставки
DELMIA Robotics - за проектиране, валидиране и програмиране на роботизирани работни клетки с бързина и точност
event10.03.2023
DELMIA Robotics - за проектиране, валидиране и програмиране на роботизирани работни клетки с бързина и точност
Днес роботите се използват широко в производството - от роботи за събиране и поставяне до сложни и гъвкави роботизирани системи, работещи в огромни производствени линии. Въпреки че тази автоматизация може да подобри последователността и производствения резултат, тя не винаги се планира по оптимален начин, за да се извлече максимална полза от оборудването и хората, които взаимодействат с него.
Хайкад Инфотех издава нова книга - Пластмасови изделия и шприцформи на Доц. Петко Събев
event08.03.2023
Хайкад Инфотех издава нова книга - Пластмасови изделия и шприцформи на Доц. Петко Събев
Хайкад Инфотех издава второ, обновено издание на книгата на доц. Петко Събев и компанията дава възможност на своите партньори да рекламират в новото издание.
Виж всички