Публикации


Шест стъпки за задоволяване нуждата на компаниите   от способни и с необходимите умения служители   при бързо развиващите се пазари
event25.09.2019
Шест стъпки за задоволяване нуждата на компаниите от способни и с необходимите умения служители при бързо развиващите се пазари
Начинът, по който работим и се учим, се променя с ускорени темпове, а това означава големи промени както за работодатели, така и за работници.
„Машините вършат работа, която никой не е очаквал, че ще може да изпълняват“, казва Парминдър Джасал, директор на групата за Work + Learn Futures в Института за бъдеще в Калифорния. „Междувременно увеличението на заетостта на пълен работен ден се свива и все повече хора работят временно, на непълно работно време.“Въпреки че увеличаването на автоматизацията обикновено означава по-висока безработица, милиони висококвалифицирани работни места по целия свят остават незаети поради липса на квалифицирани кандидати. В резултат на това работодателите са по-склонни да преквалифицират съществуващите служители вече обучени и с умения да изпълняват нови роли, вместо да ги заменят с по-млади работници. „Компаниите трябва непрекъснато да подпомагат развитието на уменията на служителите, като улесняват по-широкото развитие на уменията извън техническата специалност“, казва Джасал.
За да помогнат на работодателите да поддържат фирмите си с добре обучен персонал, експертите по заетостта препоръчват подход в шест стъпки.

Виж повече тук:https://compassmag.3ds.com/#/Education/FUTURE-READY-WORKERS2

Още публикации

Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
event13.11.2019
Дойде ли времето суперкондензаторите да заменят Li-ion батерии?
Литиево-йонните батерии революционизираха пазара на преносимата битова електроника и остават преобладаващият тип акумулаторни батерии, които се използват и днес.Но техните недостатъци - включително ограниченията за таксуване и рециклиране - карат изследователите да търсят алтернативи. Категория устройства за съхранение на енергия, наречени суперкондензатори, са многообещаващи в това отношение за захранване на електронните устройства на бъдещето.
Развитието на бъдещите летища цели подобряването условията на пътниците с интелигентно споделяне на данни
event06.11.2019
Развитието на бъдещите летища цели подобряването условията на пътниците с интелигентно споделяне на данни
Технологиите и предпочитанията на пътниците непрекъснато променят летищата на утрешния ден. В тази статия се разглежда как някои от най-перспективните такива използват цифрови технологии, за да подобрят преживяването на пътниците от началото до края. Летищата отдавна са изпитателни полигони за иновации в пътуванията, преплитане между авиация, технологии и градското развитие. Сега летищата са на върха на една нова ера: система от транспортни инфраструктурни възли, оптимизирана да осигурява оптимално преживяване на пътниците.
Могат ли интелигентните пътища да подобрят енергийните перспективи в света
event30.10.2019
Могат ли интелигентните пътища да подобрят енергийните перспективи в света
Какво ще стане, ако пътищата могат да направят повече от това да спомагат за транспортиране на товари и хора от точка А до точка Б? Ами ако те могат да захранват с енергия светофари, улични лампи, знаци и сгради или дори да зареждат превозни средства, докато колите се движат по тях? Тъй като глобалното търсене на енергия продължава да нараства, интелигентните пътища могат да се включат в уравнението.
Виж всички