ИЗПОЛЗВАНЕ НА СОФТУЕРИ ЗА КОМПЮТЪРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА БЕЗОПАСНАТА РАБОТА В АЕЦ - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


ИЗПОЛЗВАНЕ НА СОФТУЕРИ ЗА КОМПЮТЪРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА БЕЗОПАСНАТА РАБОТА В АЕЦ
event10.07.2015
ИЗПОЛЗВАНЕ НА СОФТУЕРИ ЗА КОМПЮТЪРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА БЕЗОПАСНАТА РАБОТА В АЕЦ
Безопасността в ядрените инсталации е от най-висок приоритет в техния експлоатационен живот, поддръжка и извеждане от експлоатация. Станаха редица катастрофи с тежки последици и това се изискват повече научни и инженерни мерки. През годините ядрената енергетика принуди разработването на инструменти в помощ на оценка на безопасността. В последните години особено методите на компютърните симулации позволяват да се разгърне потенциала за изследване на много повече варианти и режими на работа на ядрените инсталации без да е нужно да се правят скъпо струващи тестове. В настоящата статия се оценяват възможностите на програмата за провеждане на термофлуидни симулации FLOEFD CATIA, като фокуса е върху сравнението на получени резултати от компютърните симулации с експерименталните резулатати от реалните условия в ядрен реактор. Цялата статия можете да прочетете: тук

Още публикации

Специални предложения за CATIA през лято 2022 - технологичен трамплин за български индустриални компании
event27.06.2022
Специални предложения за CATIA през лято 2022 - технологичен трамплин за български индустриални компании
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes отново с технологична оферта за български индустриални компании, които се искат да постигнат по-висока степен на ефективност на своите развойни процеси.
DELMIA Ortems - производствено планиране от най-ново поколение
event23.02.2022
DELMIA Ortems - производствено планиране от най-ново поколение
DELMIA Ortems допълва решенията DELMIA Digital Manufacturing и DELMIA Apriso, като осигурява оптимизация, планиране и създаване на график. DELMIA Ortems добавя възможността за базирана на ограничения оптимизация на ресурсите с ограничен капацитет и синхронизиране на производствените потоци – от суровини до готови продукти. Резултатът е цялостна цифрова приемственост с възможност за вземане на решения, задвижвана от изкуствен интелект.
Лаборатория
event08.10.2021
Лаборатория "3DEXPERIENCE – Инженерите на бъдещето" във Висше Военновъздушно училище- “Ready for take-off”
На 8 октомври 2021г. във Висшето Военновъздушно училище "Георги Бенковски", Долна Митрополия открихме лаборатория "3DEXPERIENCE – Инженерите на бъдещето". Лабораторията е изградена като индустриално - академично партньорство между фирмите Хайкад Инфотех, Dassault Systemes и International Aviation Services (IAS) от една страна и Висшето Военновъздушно училище от друга.
Виж всички