ИЗПОЛЗВАНЕ НА СОФТУЕРИ ЗА КОМПЮТЪРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА БЕЗОПАСНАТА РАБОТА В АЕЦ - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


ИЗПОЛЗВАНЕ НА СОФТУЕРИ ЗА КОМПЮТЪРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА БЕЗОПАСНАТА РАБОТА В АЕЦ
event10.07.2015
ИЗПОЛЗВАНЕ НА СОФТУЕРИ ЗА КОМПЮТЪРНА СИМУЛАЦИЯ ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА БЕЗОПАСНАТА РАБОТА В АЕЦ
Безопасността в ядрените инсталации е от най-висок приоритет в техния експлоатационен живот, поддръжка и извеждане от експлоатация. Станаха редица катастрофи с тежки последици и това се изискват повече научни и инженерни мерки. През годините ядрената енергетика принуди разработването на инструменти в помощ на оценка на безопасността. В последните години особено методите на компютърните симулации позволяват да се разгърне потенциала за изследване на много повече варианти и режими на работа на ядрените инсталации без да е нужно да се правят скъпо струващи тестове. В настоящата статия се оценяват възможностите на програмата за провеждане на термофлуидни симулации FLOEFD CATIA, като фокуса е върху сравнението на получени резултати от компютърните симулации с експерименталните резулатати от реалните условия в ядрен реактор. Цялата статия можете да прочетете: тук

Още публикации

Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
event30.05.2021
Dassault Systèmes се насочва към разширяване на инфраструктурата за отбрана
Инфраструктурата в областта на отбраната, като например хангари за самолети, докове или пристанища, е от решаващо значение за разполагането и експлоатацията на военните платформи.
Интегрирани системи и иновации в отбранителните системи
event14.09.2023
Интегрирани системи и иновации в отбранителните системи
Процесът на внедряване на нови технологии и иновации в отбранителната индустрия не е толкова прост, колкото изглежда. Той включва много внимателен анализ и проектиране на интегрирани системи, процес на различни изпитания в различни сценарии, извличане на поуки от оперативния опит, връщането му обратно в технологията и накрая внедряването му в отбранителната индустрия.
Dassault Systèmes стартира
event01.08.2021
Dassault Systèmes стартира "Co-Design to Target", ново индустриално решение за космически и отбранителни програми
Компанията 3DEXPERIENCE, световен лидер в областта на софтуера за 3D проектиране, 3D цифровите модели и решенията за управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM), днес обяви старта на най-новото си решение за авиационната и отбранителната индустрия - "Co-Design to Target".
Виж всички