Как да дигитализираме своето производство, за да отговорим на новите правила в икономиката - HAYCAD INFOTECH - Engineering and business solutions

Публикации


Как да дигитализираме своето производство, за да отговорим на новите правила в икономиката
event02.10.2020
Как да дигитализираме своето производство, за да отговорим на новите правила в икономиката
Една от най-вълнуващите и предизвикателните промени в света на дигиталните технологии и тяхната употреба в индустрията е свързана със създаването на един от най-иновативните самолети преди повече от 30 години – Boeing 777. Неговото проектиране се извърши изцяло във виртуална среда, без да се изгражда типичния до този момент физически модел в мащаб 1:1 на целия фюзеляж на самолета, и то далеч преди той да бъде произведен. Смелата идея на инженерите на Boeing е била възможна само поради една причина – софтуерните инженерни системи за 3D проектиране да достигнали към този момента технологичното ниво, за да могат да бъдат приложени за критични развойни проекти. Без успеха на този проект, смятан за един от крайъгълните камъни във виртуалните технологии, дигиталната революция днес щеше да бъде невъзможна.
Макар в последните години да говорим все по-силно за Индустрия 4.0, производствените лидери постепенно насочват вниманието си към следващата глобална промяна и появата на т.нар. икономика на преживяването (experience economy), в която физическата стойност, носена от един продукт, отстъпва място на добавената стойност от неговата употреба. Този феномен тепърва набира скорост и наново преобръща представата за облика, който съвременните производствени процеси е необходимо да придобият.
Experience economy ще създаде нови възможности пред производствените компании, но и ще ги принуди да преосмислят своята роля на пазара, като:
  • Излязат извън рамките на конвенционалния инженеринг и да потърсят инсайт от много повече екипи - както в самата бизнес организация, така и извън нея;
  • Автоматизират всеки един бизнес процес, за да осигурят пълна прозрачност на информацията, използвана в разработката на всеки продукт, и да улеснят колаборацията между екипите, въвлечени в R&D процесите;
  • Имплементират т.нар. 3D подход за по-пълноценен анализ и симулация на очаквания резултат, което драстично съкращава времето за разработка и производство на продукта.
За да преодолее поредната глобална промяна, всяка производствена компания ще бъде изправена пред предизвикателството да намери правилните инструменти, които да увеличат нейната ефективност и да ѝ помогнат в създаването на по-завладяващо продуктово преживяване.
Един от тези инструменти е 3DEXPERIENCE иновационна платформа, създадена от Dassault Systemés, която позволява на производствени компании по целия свят да управляват своите бизнес процеси включващи R&D, производствено планиране, маркетинг и сервизиране, като обединяват данни, решения, идеи и човешки ресурс на едно място с цел създаване на изключителни продукти и съвършени преживявания.
3DEXPERIENCE предоставя холистичен поглед върху цялостната верига на добавената стойност и позволява на бизнес лидерите да опростят съвместната работа на големи екипи на всеки един етап от иновационния процес – от идеята, дизайна и инженеринга, през производството, до маркетинга и продажбите.
Архитектурата на 3DEXPERIENCE е модулна, като по този начин интегрира в едно цяло всички продукти на Dassault Systemes (CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA). Именно това позволява на всеки, който използва 3DEXPERIENCE, да моделира, проектира, симулира, планира и произвежда дори най-малките детайли на продукта и предоставеното от него преживяване.
За да обхване всички аспекти на едно производство, 3DEXPERIENCE е създадена така, че да позволява интеграция с всяка ERP система, в т.ч. и със SAP Manufacturing – водещото решение за управление на производствените ресурси, създадено за Индустрия 4.0.

Как SAP Manufacturing позволява на всяко производство да дигитализира, събира и анализира всички възможни данни от своите процеси?
Как да проектираме продукт в 3DEXPERIENCE, чиято информация да бъде лесно синхронизирана със SAP?
Владимир Щерев (продуктов мениджър в Haycad Infotech) и Ралица Василева (бизнес архитект в SAP Bulgaria) ще отговорят на всички въпроси за интеграцията на тези два софтуера в дигиталните производства по време на безплатния уебинар SAP Manufacturing and 3DEXPERIENCE: When manufacturing goes digital, който ще се проведе на 08.10.2020 от 11:00. Специални гости ще бъдат Oliver Giebel и Karsten Horn от CENIT – дигитален парьтнор на Dassault Systemés и SAP.

Още публикации

Екипът на Хайкад беше на събитието
event22.01.2024
Екипът на Хайкад беше на събитието "Value Up" на Dassault Systèmes в Малта
Екипът на Хайкад Инфотех се присъедини към събитието Value Up 2024 на Dassault Systemes в Малта, където нашите експерти споделиха вълнуващи технологични идеи и взеха участие в дискусии за бъдещето на софтуерните технологии.
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
event01.12.2023
Хайкад Инфотех и Dassault Systemes предоставят големи отстъпки на българските автомобилни компании, работещи със Stellantis
Важна възможност за значителни икономии се предоставя на българските фирми в автомобилния бранш, свързани с група Stellantis или фирми от фирмената група. Хайкад Инфотех и Dassault Systemes обявиха специален пакет с изключително преференциални условия за придобиване на лицензи за CATIA и 3DEXPERIENCE до края на 2023 г.
Aкценти от
event30.11.2023
Aкценти от "Automotive Days in Bulgaria 2023" в Стара Загора и Бургас
"Automotive Days in Bulgaria 2023" Обедини Бизнеса с Иновациите в Стара Загора и Бургас.
Виж всички